Acrylnagels vs Gelnagels

Nagelstudio KiKi Nails • Acrylnagels (Gel versus Acryl nagels)

Met regelmaat krijgen wij vragen over acrylnagels en gelnagels. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee type kunstnagels.

acrylnagel voorbeeldVoorbeeld Acrylnagels korte stiletto met één caviar nail en CND Vinylux nagellak Lobster Roll

Het verschil zit hem eigenlijk alleen in de ingrediënten die zorgen voor de uitharding (polymerisatie) van de acryl. Bij acrylnagels is het BPO (Benzoylperoxide) dat er voor zorgt dat de acryl aan de lucht kan uitharden, bij gelnagels vindt uitharding van de acryl plaats met behulp van UV licht.

Ter verduidelijking: Met uitzondering van de kunststof tip die op de nagel wordt geplakt zijn alle kunstnagels acrylnagels of verwant aan een tak in de acryl familie. Simpel gezegd zijn acrylnagels een poeder en vloeistof systeem, gelnagels een gel en uv-licht/licht/warmte systeem.

Hoewel minder dan vroeger is er uiterlijk verschil, de gelnagels zijn wat glazig en zoals veel zaken die met licht in aanraking komen was het met gelnagels vaak zo dat deze snel dof en gelig werden. Om deze reden werd een nieuwe gelnagel geïntroduceerd die meer glansde en snel een hype werd. Deze nieuwe gelnagel werd overigens onterecht bestempeld als beter en gezonder, wel is het aanbrengen van gelnagels vrijwel geurloos. Verder werd de warmte op het nagelbed onder de UV lamp wordt niet door iedereen als even prettig ervaren evenals het gevoel dat je nagels branden omdat de uitharding onder invloed van normaal daglicht gewoon verder gaat. Alle A-merken in de nagelbranche hebben de ingredienten zo op elkaar afgestemd dat dit soort verschijnselen niet merkbaar zijn.

voorbeeld nagelbijters acrylnagelsVoor/Na voorbeelden uit onze nagelstudio Acrylnagels Nagelbijters

De acrylnagels hebben nog steeds de leiding, je kunt er ultra dunne en prachtig natuurlijk ogende nagels mee creëren helemaal toegespitst op de persoon die ze draagt. Een groot scala aan kleuren zorgt ervoor dat bij iedere huidskleur een combinatie te maken is die perfect aansluit. Alles bijelkaar waarschijnlijk de reden dat er wereldwijd bij wedstrijden de meeste awards door acryl worden gescoord. Verder zijn acryl nagels sterk genoeg voor bijvoorbeeld nagelbijters.

Technisch gezien lopen de acrylnagels steeds een stap(je) voor op de gelnagels. De introductie van de Cross-Link technologie maakte acrylnagels flexibeler en sterker waardoor ze dunner gezet konden worden. De gelnagels volgden waarna het stokje weer overgenomen werd door de acrylnagels met IPN (Interpenetrating polymer networks). Met de introductie van afweekbare gel lopen de gelnagels weer een stuk in op de acrylnagels.

Samengevat: De verschillen tussen acrylnagels en gelnagels worden steeds kleiner. Vroeger was het aanbod van nagelstudio's 80% acrylnagels/20% gelnagels, tegenwoordig is dat fifty fifty.

En sinds kort zijn er PolyGel nagels, een materiaal dat zit tussen de acryl- en gelnagel, het is zeer sterk en toch flexibel om te dragen.

Gelish PolyGel nagels

Nagelstudio KiKi Nails • Soft White Acrylnagels

De ultieme nagel is natuurlijk de eigen nagel en dat is precies de gedachte achter Natural Look Acrylnagels. Deze vorm van nagelverlenging is bijna niet van echt te onderscheiden en met de laatste technieken kunnen de nagels zelfs exact aan de huidskleur worden aangepast. Een tussenvorm daarvan is dat de top van nagel optisch iets zachter wit wordt gemaakt om doorschijning van de natuurlijke top te voorkomen. Deze vorm valt precies tussen de kleur van de natuurlijke nagel en de witte French Manicure nagel, het resultaat noemen we natuurlijk ogende French Manicure Soft White Acrylnagels. Vanzelfsprekend is de Soft White Acrylnagel mogelijk in alle vormen en lengtes naar keuze.

acrylnagels french manicure soft whiteVoor/Na voorbeelden uit onze nagelstudio Acrylnagels French Manicure Soft White

Nagelstudio KiKi Nails • Babyboom nagels

Babyboom nagels hebben een ultra zachte fading, ookwel vervaagde smile lijn. Het zijn natuurlijke ogende nagels waarbij met softtone kleuren die in elkaar overlopen wordt gewerkt; de kleuren lopen van de vrije rand over in het nagelbed. Het is ook mogelijk om ze met de nieuwe Cover Pink kleuren en helder wit te maken.

Deze techniek wordt meestal toegepast met Acrylnagels maar is ook mogelijk met Gelnagels of PolyGel nagels.

Acrylnagels • Solar Nagels (Solar Nails) synoniem voor MMA

Ons bericht met uitleg en waarschuwingen over Solar Nagels (Solar Nails) is inmiddels door vele websites -gedeeltelijk of soms helemaal- overgenomen. Bij het herindelen van deze website hebben wij de orginele tekst in een aparte pagina opgenomen waarvan onderstaand de link.

Solar Nagels (Solar Nails) synoniem voor MMA

Het aanbod in Acrylnagel behandelingen is bij Nagelstudio KiKi Nails zeer uitgebreid en bestaat uit:

• Klantbeoordelingen

Waardering: 4.4 - 1277 beoordelingen

Klanten die onze vestigingen bezochten gaven de volgende beoordelingen voor Kunstnagels:

(4.75/5)

Top! Ik had me vergist in de tijd, maar ze waren flexibel en hebben me toch nog kunnen helpen. Koko heeft zelf mijn nagels gedaan, duidelijk een professional.

Bezocht op zaterdag 13 juli 2024 vestiging KiKi Nails & Tutti Colori Nail Bar in Rotterdam voor Kunstnagels (Uitstekend), en komt graag terug

Ambiance/Sfeer Goed Service Uitstekend Hygiene Uitstekend Prijs/Kwaliteit Goed
(3.25/5)

De nagellak was na een dag al aan het chippen, ivm ontbreken toplaag.

Bezocht op dinsdag 9 juli 2024 vestiging Tutti Colori Nail Bar Meent in Rotterdam voor Pedicure (Goed) Gellak & CND Shellac (Voldoende) Kunstnagels (Matig),

Ambiance/Sfeer Goed Service Voldoende Hygiene Goed Prijs/Kwaliteit Voldoende
(5/5)

Melina werkt lekker snel en precies!

Bezocht op woensdag 10 juli 2024 vestiging Tutti Colori Nail Bar Amsterdam in Amsterdam voor Kunstnagels (Uitstekend), en komt graag terug

Ambiance/Sfeer Uitstekend Service Uitstekend Hygiene Uitstekend Prijs/Kwaliteit Uitstekend
(5/5)

Renata is altijd klantvriendelijk, ze is de koningin van de nagels.

Bezocht op woensdag 3 juli 2024 vestiging KiKi Nails & Tutti Colori Nail Bar in Rotterdam voor Kunstnagels (Uitstekend), en komt graag terug

Ambiance/Sfeer Uitstekend Service Uitstekend Hygiene Uitstekend Prijs/Kwaliteit Uitstekend
(5/5)

Altijd top en gastvrij

Bezocht op zaterdag 22 juni 2024 vestiging KiKi Nails & Tutti Colori Nail Bar in Rotterdam voor Kunstnagels (Uitstekend), en komt graag terug

Ambiance/Sfeer Uitstekend Service Uitstekend Hygiene Uitstekend Prijs/Kwaliteit Uitstekend
(4.75/5)

Shortage of employees is what the labor market is cooping with! But I hope you still keep up your standard, plse hire people that understand english/ dutch, so this will maintain the quality of your service! I am always happy with the service! This is a concern!

Bezocht op zaterdag 6 juli 2024 vestiging KiKi Nails & Tutti Colori Nail Bar in Rotterdam voor Kunstnagels (Uitstekend), en komt graag terug

Ambiance/Sfeer Goed Service Goed Hygiene Uitstekend Prijs/Kwaliteit Uitstekend
(4.65/5)

.

Bezocht op vrijdag 31 mei 2024 vestiging KiKi Nails & Tutti Colori Nail Bar in Rotterdam voor Kunstnagels (Uitstekend), en komt graag terug

Ambiance/Sfeer Goed Service Uitstekend Hygiene Goed Prijs/Kwaliteit Goed
(4.9/5)

Echte profs!

Bezocht op donderdag 30 mei 2024 vestiging KiKi Nails & Tutti Colori Nail Bar in Rotterdam voor Gellak & CND Shellac (Uitstekend) Kunstnagels (Uitstekend), en komt graag terug

Ambiance/Sfeer Uitstekend Service Uitstekend Hygiene Uitstekend Prijs/Kwaliteit Goed
(4.75/5)

Generous and honest studio

Bezocht op woensdag 22 mei 2024 vestiging Tutti Colori Nail Bar Amsterdam in Amsterdam voor Biab nagels (Uitstekend) Kunstnagels (Goed), en komt graag terug

Ambiance/Sfeer Uitstekend Service Uitstekend Hygiene Uitstekend Prijs/Kwaliteit Uitstekend
(3/5)

It was all okay, the shapes are a bit uneven and the cuticles were not nicely taken care of. With the price it was I expected a better service, but it wasn’t a bad service.

Bezocht op dinsdag 21 mei 2024 vestiging KiKi Nails & Tutti Colori Nail Bar in Rotterdam voor Kunstnagels (Voldoende),

Ambiance/Sfeer Voldoende Service Voldoende Hygiene Goed Prijs/Kwaliteit Matig
Alle beoordelingen bekijken
Meer beoordelingen bekijken